Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ausztrália:Kép

 

 

 

Kép

Terület 7 682 300 km2
Népesség 18 700 000 fő
Népsűrűség 2,5 fő/km2
Államforma szövetségi köztársaság
Főváros Canberra
Hivatalos Nyelv angol
Egy Főre Jutó GDP 26 100 USD
Leghosszabb folyója Murray
Leghíresebb városa Sydney

Uluru története:

Van egy magányos hegy a sivatag közepén, ez az Uluru. Amikor 1873-ban az európaiak először megmászták az Ulurut, Ayers Rocknak nevezték el. Az Uluru nevet csak1977-ben kapta vissza, miután az őslakosok újra birtokba vehették az európaiak által elfoglalt területeket. 70 millió éve az Uluru  sziget volt egy hatalmas tó közepén. Most egy kősivatag közeoén emelkedik, és száraz, szúrós bozót nőtte körül. A hegy ma már az Uluru-Katatjuta Nemzeti Park része, és a környékén is sok gyönyörű sziklaalakzat látható. Az Uluru az őslakosok nyelvén óriáskövet jelent. a tudósok szerint a hegy hasonlít egy jéghegyhez, mert csak egy kis része van a felszínen, több mint sa kétharmada a föld alatt.  

Kép

Kép

Kenguruk:

Amikor az európaiak először meglátták ezeket az ugráló állatokat, megkérdezték az őslakosoktől, hogy mi a nevük. Erre azt válaszolták " kangaroo" azaz " nem értem". Azóta hívjuk őket kengurunak.

Kép

 

Nagy-korallzátony:

Ausztrália északkeleti részén található, mely négy Magyarországnyi terület nagyságú. Ez a világ legnagyobb korallépítménye. A korallok apró tengeri állatok, több mint 400 fajuk él itt. A zátony körül 1500 féle hal úszkál, köztük több cápafaj is.

Kép

Sydney-ben az operaház:

 

Kép

 

Van egy sziget ami hasonlít a Meyko-szigetre, de nem ugyan az. Valószínűleg azon forgatták a filmet, csak számítógéppel átalakították.

 

Kép

 

Saját készítésű, ezért don't lopy!!Kép